Datum objave: 14. Veljača 2014

Ivica Kostelić srebrni u spustu na Olimpijskim igrama u Sočiju

Nina Medić
Nina Medić
Ivica Kostelić je osvojio još jednu medalju na Olimpijskim igrama. Kostelić je iskoristio odličnu poziciju koju si je izborio u spustu i dovoljno dobrim slalomom osvojio novo olimpijsko srebro, prenosi tportal.
S posljednjih triju zimskih Igara na Valentinovo su dolazile velike vijesti. Medalje Janice iz Salt Lake Cityja, Ivice iz Torina i Faka iz Vancouvera... U Sočiju je došlo Ivičino srebro.
 
U spustu je Ivica odvezao svoju najbolju utrku sezone. Vidjelo se da leđa i koljena dozvoljavaju napad na zlato, a savršeno odabrana putanja ostavila ga je unutar sekunde s vodećim Jansrudom. Slalom je postavio Ante Kostelić, bilo  je jasno  da Ivica ima priliku života. Između vožnji bio je savršeno koncentriran.
 
Slalom su vozili po proljetnih 13 stupnjeva, a Ivičini glavni konkurenti nisu blistali u 'Gipsovom labirintu'. Pinturault (i Blondin) su odmah ispali, Ligety je ostao iza Natka Zrnčića Dima koji je dugo držao mjesto iza vodećeg Slovaka Adama Zampe.  S trona je Slovaka skinuo tek kasnije zlatni Sandro Villeta i kao vodeći dočekao Ivicu.
 
Ivici Kosteliću su se otvorila vrata do medalje, ali kao i uvijek u životu - sve je morao zaslužiti sam. U gornjem dijelu staze otišla je većina od 71 stotinke prednosti pred Villetom. Nije uspio pronaći idealan ritam i jako dobrim doljnjim dijelom staze izborio je srebro ispred bronačnog Talijana Innerhofera. Lice je pokazalo da nije posve zadovoljan, jer priželjkivao je zlato, ali kada se emocije slegnu ponovno će nazdraviti i pripremati posljednji olimpijski napad karijere uskoro u slalomu. 
 
'Kakva je sezona, ovo je velika nagrada. Imati takvu konstantnu, mnogi su se promijenili na postolju, a ja sam ostao', kazao je Ivica nakon osvojene još jedne medalje.
 
Natko Zrnčić Dim nije pokazao svoju najbolju spustašku vožnju, i u slalomu nije bilo mjesta lovu na medalju. Završio je na vrlo solidnom (iako, očekivao je puno više) desetom mjestu, a medalju će tražiti u svom četvrtom nastupu za četiri godine u Južnoj Koreji, piše tportal.
Iz kategorije: Sport