Datum objave: 02. Veljača 2014

Juniori vaterpolskog kluba Šibenik okitili se broncom na Prvenstvu Hrvatske

Nina Medić
Nina Medić

Juniori vaterpolskog kluba Šibenik osvojili su brončanu medalju na finalnom turniru Prvenstva Hrvatske završenom danas na bazenu Gruž u Dubrovniku . Unatoč izvrsnom otvaranju turnira i velikoj pobjedi protiv glavnih favorita, splitskog Mornara i zagrebačkog Medveščaka, te osvajanju prvog mjesta u skupini, u polufinalu Šibenčani su bili malo slabiji od domaćina Juga, te su utakmicu izgubili s golom razlike: 8:7.

Nakon lošeg otvaranja utakmice za 3. mjesto protiv Mornara kada su juniori Šibenika gubili 7:1 došli su do izjednačenja krajem treće četvrtine, te vodstva u posljednjoj  te su zasluženo osvojili brončanu medalju.

Na prvenstvu su se najviše istakli kapetana Karlo Erak, Andrija Bašića kao glavni golgeteri, a Marin Šparada bio je najbolji golman turnira.

„Turnir smo otvorili odlično. Nadigrali smo Mornara, a Medvjede pobijedili s golom razlike. Protiv POŠK-a smo izgubili, ali ta utakmica nije bila toliko bitna pa ni ne boli toliko. U polufinalu s Jugom uz sve sudačke odluke, koje su po mom mišljenju bile na njihovoj strani, a nas oštetile, imali smo dosta prilika za preokret koje nismo iskoristili i na kraju izgubili – šteta. Utakmica za treće mjesto nije nikako krenula dobro, 7:1 smo gubili, ali u drugoj četvrtini počinjemo igrati kao momčad – posloženo i borbeno i na kraju smo osvojili broncu. Početni cilj je bio uči među četiri najbolje momčadi i sve poviše toga, pa i broncu smatram uspjehom. Ostaje žal za finalnom utakmicom, ali što se mene tiče ovo je bronca zlatnog sjaja”  rekao je nakon utakmice kapetan Karlo Erak.

Izvor: vk-sibenik.hr/

Iz kategorije: Sport