Datum objave: 27. Siječanj 2014

Nove licence za olimpijski taekwondo trenerima i voditeljima u TK "Juraj Dalmatinac"

Diana Ferić
Diana Ferić

Licence za trenere i ispitivače u olimpijskom taekwondou za 2014. Damir Lambaša, 4. dan, trener i ispitivač, Nives Radić, 1. dan, voditeljica, a ujedno i natjecateljica, Robert Dasović, 1. dan, voditelj i Ivana Lambaša, 1. dan, voditelj.

Licence su stekli na godišnjem licencnom seminaru za trenere voditelje i ispitivače u olimpijskom taekwondou koji je održan proteklog vikenda. Budući da je klub „Juraj Dalmatinac“ iz Šibenika, koji postoji već petu godinu, orijentiran na taekwondo, koji je olimpijski sport, njegovi članovi su izabrali osobe koje će odraditi navedeni seminar za stjecanje licenci, a kojemu su mogli pristupiti samo nositelji majstorskih zvanja, odnosno crnih pojaseva. Licence su se dobivale za trenera (stručna osoba koja upravlja trenažnim procesom), za voditelja (osoba osposobljena za rukovođenje na natjecanju), te za ispitivača (osoba ovlaštena od Hrvatskog taekwondo saveza koja ima pravo dodjeljivati pojaseve).

Članove TK Juraj Dalmatinac očekuje prvi nastup na Dalmacija kupu koji će se održati u Splitu 01. ožujka 2014. Nastupit će sekcija kadeta predvođena trenerom Zoranom Huljevom, priopćili su iz tog kluba.

Iz kategorije: Sport