Datum objave: 31. Listopad 2013

Gradonačelnik Burić protiv postavljanja odašiljača TELE 2 na Meterizama

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski gradonačelnik dr Željko Burić, nakon jučerašnjeg sastanka s predstavnicima gradske četvrti Meterize dopis Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije i teleoperateru TELE 2, zatraživši od HAKOM-a da ne dopusti stavljanje u funkciju odašiljača u Ulici Put Gvozdenova, priopćili su iz Ureda gradonačelnika. Zbog postavljanja tog odašiljača na jednoj privatnoj kući na Meterizama stanovnici te četvrti već danima negoduju bojeći se za svoje zdravlje.
U pismo upozorava kako je na području gradske četvrti Meterize određena zona za smještaj samostojećeg antenskog stupa u promjeru od 3000 m, a do sada su postavljeni odašiljači na dva mjesta (vodospreme i bunker), pa zato smatra kako nije potrebno dopustiti i treće mjesto u radijusu od  oko 700 m.
Apelirajući na potrebu očuvanja zaštite ljudskog zdravlja i očuvanja okoliša, gradonačelnik je zatražio hitan sastanak s teleoperaterom kako bi zajednički pronašli novu, udaljeniju lokaciju koja bi odgovarala i građanima i teleoperateru.

Iz kategorije: Sport