Datum objave: 31. Listopad 2013

Strani investitori u Šibeniku zadovoljni brzinom izdavanja dozvola

Diana Ferić
Diana Ferić

Direktor Dogus grupe Hrvatska Burak Baykan zadovoljan je brzinom kojom su stručne službe Grada Šibenika izdale lokacijsku dozvolu za hotel na Kulinama koji uskoro počinju graditi na čemu je danas i zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima. Sastanak je održan u Uredu gradonačelnika, a uz gradonačelnika Burića nazočni su bili i njegov zamjenik mr. Danijel Mileta i pročelnici mjerodavnih upravnih odjela. To je u svakom slučaju pozitivan primjer odnosa lokalne samouprave prema potrebama investitora u situaciji kada se upravo sporost birokracije na vodi kao jedna od glavnih razloga zbog kojih investitori izbjegavaju Hrvatsku. „Grad Šibenik gaji otvoren odnos prema investitorima, čemu je ovaj projekt i dokaz. Dogus grupi, kao jednom od najvećih ulagača na području Šibenika, stajat ćemo uvijek na raspolaganju za razgovor o nekim novim ideja te ih shodno tome upoznati sa sličnim projektima kojima je krajnji cilj razvoj našeg grada,“ istaknuo je gradonačelnik., priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.
Turskim investitorima Burić je potom predstavio projekte Vrnaže, tvrđave sv. Mihovil, razvoja Sveučilišta, područja nekadašnjeg TEF-a, kao i projekte Drage, Podsolarskog, a upoznao ih je kako je u tijeku čišćenje terena na kojem se nalaz bivša Elektroliza u TLM – u što će otvoriti novi prostor za širenje Šibenika.
Burak Baykan je izvijestio predstavnike Grada kako bi do kraja studenoga trebao biti izrađen glavni projekt izgradnje hotela, nakon čega slijedi i izdavanje građevinske dozvole „Već smo započeli s pripremnim radovima na terenu, a cilj nam je hotel izgraditi do proljeća 2015. godine. Želimo uključiti i šibenske tvrtke u ovaj projekt i zahvalni smo na potpori i svim savjetima koje možemo dobiti od Grada Šibenika,“ kazao je Baykan.

Dogus grupa je na području Mandaline već izgradili marinu za megajahte, a u hotel i ostale sadržaje na Kulinama uložit će 20 milijuna eura.
 

Iz kategorije: Sport