Sidebar Menu

Datum objave: 28. Kolovoz 2013

Vodičani na Milenijskoj fotografiji "Trogirski slavuj" za potporu Vinku Coci

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 400 članova različitih vodičkih glazbenih udruga te ostalih Vodičana i njihovih gostiju okupilo se sinoć kod vodičkog spomenika na snimanju 368. Milenijske fotografije Šime Strikomana kao podstrek  teško oboljelom pjevaču Vinku Coci da što prije ozdravi.  Ujedinjeni u pozdravu prijatelju, prisjećajući se zajedničkih trenutaka koje su neki od njih proveli s Cocom kreirali su oblik slavuja pa je fotografija i nazvana "Trogirski slavuj", a na kraju su svi zapjevali „Vilo moja“ što je bilo posebno dojmljivo.

Bili su tu članovi Vodičke glazbe, klapa Bunari, Godimenti, Oršulice, aron, Pjevačkog zbora Lira, Perlica, KN Torcida, KUD –a Vodice i mnogi drugi. Pokojni kapelan vodičke glazbe Boris Jakovljević i Vinko Coce bili su prijatelji, a Vodička glazba je nekoliko puta nastupala s Vinkom Cocom, kako je objasnio sadašnji kapelan Davor Lozić.  Znaviši za tu suradnju Šime Strikoman je inicirao snimanje te fotografije, nakon što je u Trogiru održan koncert u znak potpore teško oboljelom Vinku Coci. „Fotografiju ćemo mu pokloniiti s nadom da će ga to barem malo obradovai i nasmijati i da će dobiti dodatnu enrgiju da ozdravi i opet zapjeva s Vodičanima“, ističe Šime Strikoman.

Snimanje te milenijske fotogrfije pomogli su vodički varogasci i Grad Vodice.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.