Datum objave: 27. Kolovoz 2013

Thompson u Šibeniku pjeva za uređenje Đačkog doma

Diana Ferić
Diana Ferić

Marko Perković Thomson održat će u Šibeniku 20. rujna humanitarni koncert  za uređenje i opremanje đačkog doma koji će biti smješten u prostoru Kataoličkog školskog centra. Njegovo osnivanje inicirala je i organizira Šibenska biskupija.

„Često nam roditelji srednjoškolske mladeži, uglavnom iz ruralnih sredina, koji svakodnevno putuju u grad ili u gradu stanuju kao podstanari, a nisu u stanju podnijeti troškove, upućuju molbe da im pomognemo. Isto tako smo se uvjerili da naša sela ostaju sve više zanemarena pa stoga i opustjela, naročito djecom i mladima. Potaknuti problemima roditeljskim i đačkim te željom da i  barem malo pomognemo, odlučili smo jednu od zgrada u našem Katoličkom školskom centr u Šibeniku, preurediti u Đački dom za smještaj i ostale odgojne i obrazovne potrebe 70 mladih, prvenstveno sa sela“, ističe u svom obraćanju javnosti šibenski biskup Ante Ivas. Akciju su poduprli Šibensko – kninska županija i Grad Šibenik.

Thompsonov koncert bit će održan u petak, 20. rujna u 20 sati na prostoru „Katoličkog školskog centra“, u bivšoj vojarni Bribirskih knezova, a cijena ulaznice je 50 kuna.

Biskup Ivas ističe i da se novčani prilozi za đački dom mogu uplatiti na žiro račun: HRVATSKO KATOLIČKO DRUŠTVO PROSVJETNIH DJELATNIKA BISKUP SREĆKO BADURINA, br: IBAN HR 7824110061100112543 te darovima u uslugama, a moći će se zvati i humanitarni telefon broj kojeg će biti naknadno objavljen.

 

Iz kategorije: Sport