Datum objave: 06. Kolovoz 2013

Sedmogodišnji kartingaš Franko Škugor 4. na utrci u Sloveniji

Diana Ferić
Diana Ferić

Sedmogodišnji kartingaš  Franko Škugor, član Karting kluba "Dubrava-Šibenik" nastupio je proteklog vikenda na 6. utrci međunarodnog SPORTSTIL CUP-a na stazi Hajdoše kraj Ptuja u Sloveniji. U svojoj klasi R-1 MINI 50 osvojio  je 4. mjesto u veoma oštroj konkurenciji . 


Na trkalištu su cijeli vikend vladali pustinjski uvjeti, temperatura u hladu nije padala ispod 40 stupnjeva celzija.
U subotu, 3. kolovoza voženi su slobodni treninzi u kojima su do krajnje izdržljivosti testirani bolidi skupa sa njihovim pilotima u tim otežanim klimatskim uvjetima. 
U devet klasa nastupilo je oko 70 natjecatelja . 


Finalnu utrku Franko je startao sa zadnje pozicije, poslije loše odvezene predfinalne utrke ali se uspio probiti na 4. mjesto skidajući jednog po jednog konkurentskog pilota po svakom pređenom krugu . 

Kroz cilnju ravninu prošao je s 0.6 sekundi zaostatka za treće plasiranim  vozačem . 


"Sveukupno smo zadovoljni plasmanom s obzirom na sve okolnosti u kojima treniramo i razlike u težini među vozačima", ističu u Frankovom klubu. 


Njegov odlazak na tu utrku potpomogli su Solaris resort hoteli, Tehno Jelčić i VELPRO - ŠIBENIK. Sljedeća utrka po kalendaru natjecanja je 31. kolovoza u velebnom Centru sigurnosne vožnje Vransko u sklopu kojeg se nalazi moderna karting staza u Sloveniji.

Iz kategorije: Sport