Datum objave: 23. Srpanj 2013

Todorić spašava HNK Šibenik!?

Diana Ferić
Diana Ferić

Nikad manje igrača HNK ŠIbenik, samo 15-ak,  odazvalo se treneru Damiru Petraviću jučer na prozivku na Šubićevcu pred novu sezonu, a čule su se i nove informacije vezane za spašavanje tog kluba koji je zbog financijskih problema pao u Treću ligu. 

Od prošlosezonskog kadra igrača odazvali su se prvotimci poput Kartela, Marine, Španje, Slavice, Anića i nekoliko mladih igrača. Još uvijek je moguć povratak iskusnog Petra Tomića, ako ne pronađe neku bolju opciju, a isto tako spominje se i mogućnost povratka nekih bivših Šibenikovih nogometaša, povratnika u 'staro jato'. Tako se na prozivci pojavio i Josip Maleš, član postave Šibenika koja je prije tri godine senzacionalno pobijedila Anorthosis.

Isto tako, trener Petravić se nada da bi redove momčadi mogli uskoro pojačati i još neki igrači drugoligaškog, ali i nekadašnjeg prvoligaškog pedigrea. Prije nego što su obavili prvi trening, toj malobrojnoj skupini igrača, kratkom, uobičajenom za ovakve prigode besjedom, obratio se predsjednik Goran Pauk. Čelnik kluba izrazio je uvjerenje da će višemjesečni proces pretvorbe uskoro biti uspješno okončan čime bi se stekli uvjeti za normalno funkcioniranje kluba, piše Index.hr.
Kazao je i kako kategorički odbija priče o stečaju, štoviše, istaknuo je da uprava na čelu s njim ima viziju kako uspješno kraju privesti preoblikovanje. Svoj optimizam potkrijepio je osobnim obećanjem iz Agrokora koji bi, prema njegovim riječima, trebao uplatiti milijun kuna, 500 tisuća kuna Zagrebačka banka, a klub očekuje i sredstva od naknade za razvoj mladih igrača koji su otišli u druge klubove, na ime odštete.

Posebno zanimljiv dio iz Paukove izjave tiče se nove uloge Grada Šibenika, koji bi na jedan, na još neutvrđen način, ali nikako ne iz proračuna, pomogao das e premosti ova situacija oko privatizacije i s tim u svezi Pauk je najavio sutrašnji sastanak s čelnicima Grada. Na sve bi se trebala nadovezati i očekivana odluka Vlade RH, po kojoj bi se ukupan porezni dug kluba povećao s 49 na preko 53 milijuna kuna, čime bi se praktički stekli svi uvjeti da Hajduk uplati svoj dug za transfer Ante Rukavine na budući novi račun sportskog dioničkog društva Šibenik. Proteklih dana, dakle, stižu dosta optimistične priče, a vrijeme će tek pokazati jesu li one isprazne ili zaista temelji za oporavak kluba. U svakom slučaju, Šibenik nema puno vremena za manevar jer ono curi.

Iz kategorije: Sport