Datum objave: 25. Lipanj 2013

Mali nogometaši NK Šibenik osvojili turnir u Benkovcu

Diana Ferić
Diana Ferić

Mlađi pioniri NK Šibenik osvojili su renomirani nogometni turnir u Benkovcu i time okrunili odličnu ovogodišnju sezonu u kojoj su se „borili na dvije fronte“. U Županijskoj ligi nastupali su kao uvjerljivo najmlađa ekipa i odlično su se nosili s godinu dana starijim igračima ostalih županijskih nogometnih klubova. Sezonu su završili na drugom mjestu, a prvo mjesto im je promaknulo u zadnjem ligaškom kolu.

Drugu bitku vodili su u tzv. splitskoj ligi gdje su se nadigravali s malim nogometašima Hajduka, RNK Splita, Adriatica i ostalim nogometnim klubovima s područja Splitsko-dalmatinske županije te osvojili četvrto mjesto.

Mali šibenski nogometaši ove sezone odigrali su i tri nogometna turnira. Na jednom su osvojili drugo mjesto, a turnire su osvojili u Međugorju i turnir u Benkovcu. Riječ je o tradicionalnom turniru koji se održava u sklopu obilježavanja Dana Grada Benkovca, a na stadionu HNK Velebit zaigrale su mnoge renomirane ekipe.

Mali šibenski nogometaši su u skupini odigrali tri utakmice i s dvije pobjede i jednim remijem se kao pobjednici skupine plasirali u polufinale.
Tamo ih je čekao odličan domaćin HNK Velebit. Utakmica je završila bez golova te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje su Šibenčani imali više sportske sreće i spretnosti, ali se ipak zasluženo plasirali u finale turnira.
U finalu su se sastali dječaci NK Šibenik i njihovi vršnjaci iz Koprivnice mali nogometaši Slaven Belupa. Po vrlo zahtjevnom i sparnom vremenu obje ekipe su prikazale odličan i dinamičan nogomet, ali na žalost gledatelja, nije bilo zgoditaka. Tako su o pobjedniku turnira odlučivali jedanaesterci, kod kojih se ključnim obranama iskazao vratar Šibenčana Renato Josipović . On je proglašen najboljim vratarom turnira.
Za Šibenčane nije nastupio dokapetan i jedan od najboljih igrača ekipe Jure Vukšić pa je uspjeh time još i veći.


Na slici:
Gornji red: trener Ranko Lakić Đaković, Ivan Abramović, Mihael Zorica, Bruno Žilić, Ivan Aužina, Ante Bujas, Duje Gulin, Božo Bujas, Marko Žura, Renato Josipović
Donji red: Luka Musić, Domink Nadoveza, Bruno Sljepčević, Paolo William Lučev, Anđelo Rupić, Luka Žaja, Luka Josip Ciler, Ivan Nedoklan, Matija Paić

Iz kategorije: Sport