Sidebar Menu

Datum objave: 26. Svi 2013

Krkini veslači u "brončanom" osmercu na evropskom juniorskom prvenstvu

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski veslački osmerac u kojem su i veslači šibenske Krke osvojio je brončanu medalju na upravo završenom europskom juniorskom prvenstvu u Minsku. „Momci su se „borili“ do kraja, dali su od sebe koliko su god mogli veslali su skupno i borbeno i do posljednjeg daha, a gotov cijela posljednja utrka bila je "klanje" s Rumunjima za drugo mjesto, javili su svojim klubovima odmah nakon utrke.

„Nikad hrvatsko veslanje nije imalo juniorski osmerac ovjenčan medaljom na tako važnim nastupima! Što se tiče Krke i nastupa na EP-u riječ je o najboljem rezultatu u povijesti juniorskog veslanja Kluba i utoliko su trener Milan Radečić i veslači Jakov Bumbak i Antonio Čoga po završetku utrke ispisali posebno vrijedno poglavlje u bogatoj Krkinoj povijesti! Čestitamo im, a čestitamo i njihovim kolegama iz "baterije" i vrha osmerca: Danijelu Plišiću, Bernardu Samardžiću, Mateju Metkoviću, Toniju Čavki, Tinu Nemčiću i Marku Križmančiću, te kormilaru Luki Šćurli. Dakako, čestitke zaslužuje i izbornik Srećko Šuk, kao i klubovi iz kojih su došli članovi osmerca! Ne smijemo zaboraviti zahvaliti predsjedniku VSD Juri Gamulinu i VK "Jelsa" na promptnoj pomoći pri pozajmici vesala po ukusu trenera Radečića za potrebe osmerca. U ovom sretnom trenutku dodajmo još samo činjenicu da točno pola članova CRO-osmerca još i iduće godine ima pravo nastupa u juniorskom uzrastu, te da i iduće godine od njih očekujemo velike stvari“, ističu u VK „Krka“.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.