Datum objave: 20. Travanj 2013

Josip Stojanović Jolly napušta žensku košarku

Diana Ferić
Diana Ferić

Josip Stojanović od sljedeće sezone više neće biti glavni sponzor ženskog košarkaškog kluba Jolly, obznanio je na današnjoj konferenciji za novinare.  

"Ne napuštamo žensku košarku, samo radimo reorganizaciju kluba, pružit ćemo i drugima mogućnost da sudjeluju u radu. Klub će od sljedeće sezone nositi ime Šibenik, a mjesto predsjednika ponudio sam Nevenu Periši, aktualnom predsjedniku ženskog odbojkaškog kluba Šibenik i ocu naše igračice Klaudije, kazao je Stojanović ", kako javlja Radio Šibenik. Istaknuo je kako neće posve napustiti košarku.

 Objašnjavajući zašto jed onio takvu odluku kazao je:"Mi zadnje dvije godine nismo postigli nikakav uspjeh. Mi smo, ako se dobro sjećate, prije pet godina, imali jedan projekt gdje smo potpisali ugovore sa Ivanković, Semren, Mišurom, Čakić, Vrsaljko, kasnije i Benić. Rekli smo da ćemo prve dvije godine biti optimalno, treća da bude super, a moj je plan bio da zadnje dvije godine budu maksimalne, da igračice budu tražene, da se prodaju ili da napravimo rezultat koji bi bio dostojan povratka u Euroligu. Međutim, svi smo se složili, nismo uspjeli u tom projektu. Ne da smo išli gore, nego smo se zavrtili, pa smo išli nazad, bili smo gori nego što smo bili kad smo počeli prije pet godina", prenosimo s Radio Šibenika.
kompletno."

Klub će predati krajem kolovoza. Po Stoajnovićevim riječima klub nije dužan niti lipe.

U netom završenoj sezoni klub su nosile četiri seniorke koje odlaze s Baldekina. Antonia Mišura je već potpisala za Toulouse, a ugovor je istekao i Kristini Benić. Luca Ivanković i Ana Semren imale su ugovore još godinu dana, ali omogućeno im je da odu bez odštete. Dio mlađih igračica će na fakultet, a dio će i dogodine biti u klubu, stoji na portalu Radio Šibenika.

Iz kategorije: Sport