Datum objave: 08. Travanj 2013

Semogodišnji kartingaš Franko Škugor na natjecanju u Italiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Sedmogodišnji kartingaš Franko Škugor član Karting kluba " Dubrava-Šibenik "  ovog vikenda nastupio je na drugoj utrci međunarodnog SPORTSTIL CUP-a  u Italiji, na stazi Alberone . Na utrci je sudjelovalo 50-tak vozačica i vozača u 8 kategorija,a Franko je bio peti.

Slobodni treninzi voženi su u petak 5. travnja. Cijelim putem do kartodroma Frankov tim pratila je  kiša sa hladnim vjetrom , te su takvi uvjeti bili i na stazi što je zadavalo muke mehaničarima i vozačima Na dan utrke 6. travnja  vremenski uvjeti su se mijenjali svakih pola sata što proizvodi dodatnu nervozu samim vozačima i njihovim mehaničarima. Napokon prije finalne utrke stazu je obasjalo sunce. Franko je u svojoj klasi R-1 MINI 50  utrku završio na petom mjestu. „ Rezultatom u principu nismo zadovoljni, ali to je sastavni dio sporta. Idemo dalje“, kažu Frankovi roditelji i  kolege u klubu.
Sljedeća utrka u kalendaru je u Vrtojbi , SLOVENIJA  4. svibnja ove godine.
Frankov  odlazak na profesinalno natjecanje  u Italiju pomogli su : GRAD ŠIBENIK , ŽUPANIJSKA LUČKA UPRAVA  te već tradicionalno ŠKOLA KOŠARKE "DRAŽEN PETROVIĆ" .
 

Iz kategorije: Sport