Datum objave: 26. Ožujak 2013

Lucija Periša Jurković uspješna i na prvenstvu Hrvatske u plivanju u Rijeci

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska plivačica Lucija Jurković Periša bila je jedna od najuspješnijih natjecatelja na prvenstvu Hrvatske u plivanju koje je održano proteklog vikenda u Rijeci, kako nam javljaju iz PK More. Lucija je kao juniorka osvojila ukupno 13 medalja: u  juniorskoj konkurenciji 4 zlatne i 1 srebrenu,   u mlađe seniorskoj konkurenciji 4 zlatne te u seniorskoj konkurenciji jednu srebrenu i 3 brončane medalje . Isplivanim rezultatom u disciplini 100m slobodno 57,48 ona je  ispunila normu za Europsko juniorsko prvenstvo koje će se u srpnju ove godine  održati u Poljskoj. Njezin je rezultat tim vrjedniji  budući da je  jedina juniorka iz cijele Hrvatske kojoj je to uspjelo.

Uspješne su bile i kadetkinje osvojivši  pet medalja: MARTINA ŠEVERDIJA je osvojila  po jednu srebrenu i brončanu medalju, a MARTA LEKOVIĆ 3 brončane medalje. STIPE BUMBER je bio četvrti u utrci 100m leptir.

Za klub su još nastupili i PETRA BELAMARIĆ, MATEA GALIĆ, IVAN RAKIĆ i JERKO ĆALETA koji su isplivali svoja najbolja vremena na ovom prvenstvu.

Iz kategorije: Sport