Datum objave: 11. Ožujak 2013

PK More osvojilo 38 trofeja,Marasović najbolji u svojoj kategoriji

Diana Ferić
Diana Ferić

Čak 38 trofejnih mjesta osvojili su plivačice  i plivači  šibenskog plivačkog kluba More na drugom dijelu Regionalnog Prvenstva Hrvatske (Regija 1- Dalmacija) na kojem je sudjelovalo preko 300 plivačica i plivača iz 11 klubova iz Dalmacije. PK MORE nastupilo je sa svojom prvom ekipom u sastavu 8 plivačica i 12 plivača. Zbog recesije nisu dodjeljene medalje za starije kategorije već su ih dobili jedino pobjednici u kadetskoj kategoriji.
Osvojili su  ukupno 14 prvih, 11 drugih i 13 trećih mjesta u kadetskoj, mlađe juniorskoj, juniorskoj i senoirskoj kategoriji.
 
Osvajači pobjedničkih mjesta u pojedinačnoj konkurenciji su: Petar Krešimir Marasović, Antonia Gulin, Martina Skelin, Alen Živković, Bruna Lokas i Ana Burazer, a u štafetnim disciplinama sudjelovali su još Mate Bakula, Toni Živković, Filip Radak, Mate Bolanča, Matea Skelin i Anđela Šarić.
 
Petar Krešimir Marasović (rođen 1997), kao mlađi junior, sigurno zaslužuje dodatnu pažnju s osvojenih 10 prvih mjesta od kojih prvo mjesto Dalmacije u disciplini 200 m slobodno daje podstrek pred predstojeće državno prvenstvo. Marasović je proglašen najboljim plivačem u svojoj kategoriji, a po bodovnoj ljestvici isplivanih rezultata ukupno je drugi najbolji plivač iza 6 godina starijeg Grge Bilonića iz Mornara iz Splita.

Treba istaknuti  i mušku juniorsku štafetu koja poslije mnogo dugih godina donosi zadovoljstvo u šibensko juniorsko i seniorsko plivanje – tri puta su bili drugi  juniori 4x200m slobodno, 4x50m slobodno i 4x100m slobodno i jedanput treći 4x50m mješovito, a ujedno su bili dva puta treći kao seniori 4x200m slobodno i 4x100m slobodno. Ženska juniorska štafeta bila je dva puta treća 4x100m slobodno i 4x100m mješovoto i jedanput prva junorska štafeta u disciplini 4x200m slobodno", kažu u PK More.
 
PK MORE ima nikad brojniju ekipu za Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u Rijeci od 21. do 24. ožujka. Ukupno je 12 plivača (7 plivača i 5 plivačica) isplivalo zahtjevne plivačke norme koji će braniti naše klupske boje:
Petar Krešimir Marasović, Mate Bakula, Alen i Toni Živković , Mate Bolanča, Ivan Baljkas, Frane Rajčić, Antonia Gulin, Martina i Matea Skelin, Bruna Lokas i Ana Burazer.

Iz kategorije: Sport