Datum objave: 11. Veljača 2013

Uspješan nastup "Dalmatina" u Karlovcu - Nives Radić briljirala

Diana Ferić
Diana Ferić

Nives Radić je, u što nitko nije niti sumnjao, bez problema dobila svih pet borbi na  međunarodnom turniru u kickboxingu „Karlovac open 2013“  koji je održan proteklog vikenda i ponijela titulu najbolje borkinje turnira.

"U prvoj borbi je svladala Mariju Sabolić  iz Bjelovara, a odmah iza nje Katarinu Vilhanovu iz Slovačke. Uslijedila je borba protiv Lucie Cmarove , također iz Slovačke. Sve protivnice nisu imale nikakve šanse protiv dvostruke europske prvakinje.U polufinalu full contacta je dočekala Bogi Brunner, iskusna Mađarica, koja ima jedan europski naslov po K-1 pravilima, ali je i tu Nives pokazala tko je vladar ringa, tako da ni Mađarica nije imala priliku za nešto napraviti. U finalu se susreće s predstavnicom Finske, Sanna Kosola, koja je bila teža i destetak kilograma od Nives, ali je snažnim nožnim udarcima Nives privela borbu kraju u svoju korist , te osvojila prvo mjesto i nagradu za najbolju borkinju turnira“, kako doznajemo od  Darka Mikulandre, predsjednika kluba „Dalmatino“.

Na turniru je nastupilo 835 natjecatelja po svim disciplinama i dobnim skupinama. iz 10 država i to iz:Slovenije, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Slovačke, Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Finske i Hrvatske.

Uz Nives Radić za šibenski „Dalmatino“ natjecali su se juniori Dino Brajković u kategoriji do 60 kg, Ivan Letica do 63,5 kg, Roko Baljkas do 86 kg , svi u full contactu, te senior Marin Mrša do 91 kg u low kicku. Posebno se istaknuo mladi Ivan Letica, junior koji ima ukupno 14 mečeva od kojih 11 pobjeda. Izuzetno kondicijski i taktički pripremljen, u polufinalnoj borbi je uvjerljivo svladao Dominka Kisa iz Slovačke, a u finalnoj borbi je tempom borbe razbio svaku nadu Ibrahimu Veliću iz Bosne i Hercegovine. Ivan je sasvim zasluženo osvoji prvo mjesto i zlatnu medalju. Zahvaljujući Ivanu, „Dalmatino“ je proglašen trećim najboljim klubom u full contactu.
Roko Baljkas je u polufinalnoj borbi preciznim udarcima bodovno nadvisio Zvonu Jurkovića iz Knina i plasirao se u finale, ali je morao odustati od finalnog meča zbog obnovljene ozljede na stopalu.
Dino Brajković je poražen od protivnika iz Slovačke iako je pobjeda mogla otići i na njegovu stranu. Dino je pokazao izuzetnu borbenost i zalaganje, te veliki napredak u radu.

Senior Marin Mrša je nastupio u kategoriji teškaša protiv Josipa Perkovića iz Siska. Možda pomalo rezerviran, Marin nije prezentirao sve svoje mogućnosti, te odlukom sudaca pobjeda odlazi na stranu protivnika. 

U kutu su im bili treneri Damir Lambaša i Zoran Huljev, a voditelj ekipe bio je Darko Mikulandra, predsjednik kluba.

Turnir u Karlovcu  je za predstavnike „Dalmatina“ bio tek uvertira u predstojeća državna prvenstva.

 

Iz kategorije: Sport