Datum objave: 21. Rujan 2023

OSIGURANJE AUTA / Najbolje odredište za usporedbu cijena auto osiguranja - kompare.hr

Diana Ferić
Diana Ferić

Osiguravanje automobila s razlogom je zakonska obveza većine zemalja. Prometne nesreće variraju od bezopasnih do fatalnih, a materijalne štete također mogu biti pogubne za vaš račun. Osiguranja su tu kako bi barem dijelom ublažila štetu i pomogla u obnovi automobila. 

Osiguravajućih kuća ima mnogo i, dok većina nudi na oko iste usluge, one se krenu razlikovati tek kada je na vama da izaberete između njih. Kada je vrijeme da se stvari svedu na detalje, tu je kompare.hr. U ovome članku donosimo vam sve stvari koje se uzimaju u obzir pri biranju između osiguravajućih kuća te zašto biste trebali isto prepustiti u ruke kompare.hr!

Auto osiguranje - Najbitniji detalji

Svako ulaganje u vlastitu sigurnost treba biti kvalitetno i provjereno. Stoga, prije odabira auto osiguranja, valja provjeriti sve specifikacije polica koje kuće nude. Evo neki od najbitnijih faktora.

Vrsta pokrića 

Različite police pružaju različita pokrića. Najčešći uključuju:

  1. Pokriće u slučaju sudara plaća štetu na vašem automobilu nakon sudara, bez obzira na grešku.

  2. Sveobuhvatno pokriće pokriva štete koje nisu uzrokovane sudarom, poput krađe ili prirodnih katastrofa.

  3. Pokriće za neosigurane/nedovoljno osigurane vozače štiti vas ako ste u nesreći s nekim tko nema dovoljno osiguranja.

  4. Pokriće medicinskih troškova plaća medicinske račune za vas i vaše putnike nakon nezgode. Ovdje najčešće uskače i zdravstveno osiguranje.

Iznos franšize 

Iznos franšize je iznos koji plaćate iz vlastitog džepa prije nego što vaše osiguranje počne. Veća franšiza obično znači niže premije, ali osigurajte da je to iznos koji si bez problema možete priuštiti. Ako prouzročite štetu nižu od franšize, osiguranje vam nije dužno ništa isplatiti.

Mogući budžet 

Iako cijena ne bi trebala biti jedini čimbenik, važno je pronaći policu koja odgovara vašem budžetu. U ovome se slučaju kompare.hr uspoređuje slične police koje cjenovno odgovaraju vašim kapacitetima.

Popusti

Popuste nude mnoga osiguravajuća društva iz raznih razloga – višestruke police (kao što su kućna i automobilska), sigurnosne značajke na vašem automobilu ili čak završavanje tečaja defanzivne vožnje. Kompare.hr će za vas provjeriti postoje li aktualne ponude u agenciji od interesa.

Korisnička služba 

Kvalitetna korisnička služba i postupak podnošenja zahtjeva također su bitni. Provjeravaju se recenzije i ocjene kako bi se saznalo kako agencija rješava zahtjeve. Učinkovita obrada zahtjeva i ljubazna korisnička služba mogu značajno utjecati na cjelokupno iskustvo osiguranja.

Financijska stabilnost

Ključno je odabrati osiguravajuće kuće s jakim financijskim pokrićem. Ipak su one te koje vas trebaju novčano podržati.

Ograničenja pokrića

Kompare.hr provjerava zadovoljavaju li maksimalna ograničenja vaše potrebe. Na primjer, ako izazovete nesreću koja rezultira teškim ozljedama i materijalnom štetom, trebali biste imati dovoljno pokrića kako biste izbjegli troškove iz vlastitog džepa.

Lokalno naspram nacionalnog

Dok nacionalni osiguravatelji mogu ponuditi više mogućnosti i popusta, lokalni osiguravatelji mogu ponuditi personaliziraniju uslugu. Odlučite što vam je važnije.

Uvjeti i odredbe 

Sva ona sitna slova koja većina ljudi preskoči u želji da svoj toj papirologiji dođe kraj mogu skrivati dosta bitnih informacija. Uvijek je potrebno čitati između redaka kada je u pitanju vaša sigurnost, novac i imovina. Provjerite jeste li razumjeli sva isključenja, uvjete i postupak podnošenja zahtjeva.

Zaključak - sigurni uz kompare.hr!

Nakon što shvatite koliko čimbenika ulazi u odabir osiguravajuće kuće i njenih polica, pothvat biranja više se ne čini lakim. Stoga, kompare.hr preuzima sve vaše brige, a vi izložite sve svoje želje i preference - najkvalitetnija i najpovoljnija polica u samo nekoliko minuta bit će pred vama!


Iz kategorije: Sponozirani članci