Datum objave: 10. Siječanj 2024

SPOMENAR / Načelnik Šibenika zabranio prodaju knjige „Velika Srbija – povest oslobođenja i ujedinjenja srpstva” dr. Vladimira Ćorovića.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Onima koji hoće Veliku Srbiju i rade na stvaranju Velike Srbije nije mjesto u Šibeniku kao ni onima koji hoće i koji rade na stvaranju Velike Hrvatske, stoga zabranjujemo svako raspačavanje, javno predočavanje i slavljenje djela dr. Vladimira Ćorovića „Velika Srbija – povest oslobođenja i ujedinjenja srpstva”. Šibenik se protivi i uredbi Ministarstva prosvjete i Ministarstva vjera po kojoj svaki podređeni činovnik mora nabaviti ovo djelo s poglavljima „Srbi svi i svuda”, „Podižemo srpstvo!”, „Velika je Srbija”, „Jevađelje srpstva” itd.
Šibenik poštuje srpsko rodoljublja i srpske junake koji su poginuli za narodno ujedinjenje i slavi zajedničku državu ravnopravne braće Srba, Hrvatska i Slovenaca, međutim povjesnica „Velika Srbija” dr. Čolovića koju podupiru ministarstva prosvjete i vjera veliko je šovinističko zlo opasnih konzekvencija koje daje oružje u ruke onima koji bi silom posvajali tuđe iodveli nas u krvavu propast.

Šibenik 10. siječnja 1924.

Iz kategorije: Spomenar