Sidebar Menu

Datum objave: 06. Rujan 2023

SPOMENAR / Šibenčani postigli svjetski rekord – za 20 minuta kupili su 9000 žileta na jednom prodajnom mjestu na koje je radila samo jedna prodavačica

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dugotrajna nestašica žileta u šibenskim trgovinama dovela je do neviđenog stampeda kada su se žileti marke „Silver” konačno pojavili u prodaji. Žilete je iz inozemstva uvezla trgovačka organizacija „Primorka”, a pustila ih je u prodaju na samo jednom prodajnom mjestu. Jagma za žiletima počela je čim se pročulo da su pušteni u prodaju. Navala je bila tako velika da je za 20 minuta prodano točno 9000 žileta koliko ih je „Primorka” imala. Ne zna se da je bilo kada bilo gdje u svijetu prodano tako puno žileta za tako malo vremena. Ako je to svjetski rekord za njega je zaslužna spretna prodavačica Ana koja je usprkos gužvi u kojoj je bilo naguravanja, poderanih kaputa, prepirki i pokušaja da se silom prodre do blagajne, uspjela uredno uslužiti sve one koji su imali sreće naći se u prvim borbenim redovima za kupnju žileta.

Šibenik, rujna 1963.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.