Datum objave: 27. Srpanj 2023

SPOMENAR / Hidroavion na redovnom letu Split – Rijeka treći puta se pokvario na rtom Ploča i sletio u Rogoznicu. Rogozničani sumnjaju da nije u pitanju kvar motora nego ljubav.

Diana Ferić
Diana Ferić

Hidroavion Čehoslovačke aviokompanije koji leti na redovnoj putničkoj liniji Rijek – Split – Rijeka po treći se puta u zadnjih mjesec dana pokvario nad rtom Ploča i sletio u Rogoznicu. Hidroavionu kojim su letjeli čehoslovački turisti koji odmaraju u Crikvenici, a krenuli su razgledati Split i Dioklecijanove dvore, ponovno se na istom mjestu na nebu pokvario motor pa je morao prisilno sletjeti u zaklonjenu rogozničku luku.  Vesele i dobro raspoložene turiste, unatoč nevolji koju su doživjeli, Rogozničani su počastili crnim vinom i rakijom od oraha, iz Splita,a po njih je u Rogoznicu došao autobus.  Autobusom je u Split otišao i pilot hidroaviona kako bi nabavio potrebne dijelove za popravak motora. Još nije jasno hoće li se on s dijelovima vratiti ili će kao pri prošlom kvaru hidroavion biti tegljen do Splita.

U Rogoznici je treće prinudno slijetanje češkog hidroaviona u njihovo mjesto izazvalo veliko veselje i radost, a pokrenula su se i nagađanja da se letjelica uopće nije pokvarila nego da pilot smišlja kvarove kako bi imao opravdanja sletjeti u Rogoznicu gdje se zagledao u lijepu Rogozničanku s kojom potajno ljubuje.

Šibenik, srpnja 1936.

Iz kategorije: Spomenar
Označeno u: