Sidebar Menu

Datum objave: 28. Travanj 2023

SPOMENAR / Nepregledna masa Šibenčana satima čekala na ulaznice za predavanje o Einsteinovoj specijalnoj teoriji relativnosti u kinu „Tesla”. Umjesto jednog, održao su četiri predavanja.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nepregledna masa Šibenčana satima je mirno i strpljivo čekala pred kinom „Tesla” na ulaznice za predavanje profesora Anton Hruša o specijalnoj teoriji relativnosti Alberta Einsteina. Umjesto jednog, profesor Hruš je u kinu „Tesla” održao čak četiri predavanja o Einsteinovoj specijalnoj teoriji uzimajući između njih stanke potrebne tek toliko da se promijeni publika u dvorani. Šibenčani su za Einsteina i njegovu specijalnu teoriju relativnosti pokazali zanimanje veće nego za bilo koji film koji je do sada prikazan u kinu „Tesla”. Profesor Hruš koji je pri svakom izlasku na pozornicu bio burno pozdravljen, a na kraju ispraćen ovacijama brojnih Šibenčana koji su ga čekali pred kinom da mu čestitaju mu na izvrsnom predavanju, izjavio je da do sada nigdje nije sreo tako zainteresiranu i obrazovanu publiku s kojom se mogao upuštati i u ozbiljne rasprave o Einstenovim teorijama. Pohvalio je Šibenčane na odličnom znanju ne krijući čuđenje što u jednom tako malom gradu postoji tako veliki broj ljudi koje Einstainove teorije ne samo zanimaju nego o njima tako puno znaju i dobro ih razumiju.

Šibenik 28. travnja 1934.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.