Sidebar Menu

Datum objave: 24. Travanj 2023

SPOMENAR / Vijest da Šibenčani jedu više čokolade od Šibenčanki nije točna. Muškarci u Šibeniku samo kupuju više čokolade od žena zato da bi je darovali – ženama.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vijest koja se pojavila u nekim medicinskim krugovima da Šibenčani jedu puno više čokolade od Šibenčanki izazvala je u Šibeniku nevjericu pa i glasno negodovanje. Nikome nije bilo jasno zašto bi Šibenčani koji nepobitno piju puno više piva i vina od Šibenčanki bili toliko pohlepni na čokoladu. Da bi se ta misterija razriješila provedeno je istraživanje kojim je razriješena šibenska čokoladna misterija. Istraživanje je pokazalo da muškarci u Šibeniku ne jedu nego kupuju više čokolade od žena. Istina muškarci u Šibeniku kupuju puno čokolade, ali na de bi je jeli nego zato što čokoladu rado daruju Šibenčankama jer su uvidjeli da ih to veseli i ublažava njihovu milost.
Rezultati do kojih se došlo istraživanjem izazvali su znatno olakšanje u Šibeniku pa se više oko toga ne prave drame nego šale.

Šibenik, travnja 1923.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.