Sidebar Menu

Datum objave: 11. Veljača 2023

SPOMENAR / U Šibeniku se osniva Klub punica koji će štititi interese svih punica, a posebno punice udovice čija nasljedna prava ugrožavaju zetovi.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Agilna Ženska zadruga koja se već pročula svojim odlučnim akcijama u interesu žena, pomaže u osnivanju Kluba punica, posebne organizacije koja će štiti interese svih punica, a posebno punica udovica čija nasljedna prava ugrožavaju njihovi zetovi. Najveći broj članica i aktivistkinja Kluba punica, očekuju u Ženskoj zadruzi, dolazi obitelji u kojima žive zetovi oženjeni njihovim kćerima, te obitelji u kojima punice žive u kućama zetova. Ženska zadruga pobrinula se da Klub punica dobije pravo rada u njenim prostorijama dok se ne snađe za vlastite, a omogućava mu i pravnu pomoć bez naknade.
Kako se čuje zetovi će na osnivanje Kluba punica odgovoriti osnivanjem Kluba zetova koji će braniti njihova prava na svoj život bez uplitanja punica.

Zabilješka Manfred Makale, veljača 1923.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.