Sidebar Menu

Datum objave: 02. Veljača 2023

SPOMENAR / Veliki napredak šibenske industrije. U Dragi je otvorena tvornica soda vode i „Sinalco” osvježavajućih bezalkoholnih pića kapaciteta 40 000 boca dnevno.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski poduzetnik Toma Grubišić, osnivač i vlasnik Tvornice leda u Dragi, otvorio je u suradnji s njemačkim partnerima „Sinalco” i „Winter-werb Streng et Comp” te austrijskom kompanijom „Martin Kind”, tvornicu sode i osvježavajućih bezalkoholnih pića u Dragi. Tvornica ima dnevni kapacitet od 40 000 boca sode i bezalkoholnih pića, a predstavlja najmoderniji pogon takve vrste u Kraljevini Jugoslaviji. Zahvaljujući savršenim strojevima u stanju je svojim produktima opskrbljivati čitavu sjevernu Dalmaciju.
Toma Grubišić nabavio je i tri velika teretna automobila za prijevoz i dostavu svojih produkata, a zaključio je i ugovor o koncesiji za opskrbu otoka sodom i bezalkoholnim pićima.
Šibenik se raduje uspjehu i napretku Tome Grubišića i njegovog brata koji neumorno rade i doprinose napretku svog grada.

Šibenik veljača 1929. 

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.