Datum objave: 06. Siječanj 2023

SPOMENAR / Šibenski vozači slave Dan bez volana. Nakon pješačkog defilea Šibenikom slijedi ples Jedna noć bez volana. Pokrovitelji su Nikica Dragišić iz Skradina i Joso Juras Rora iz Šibenika.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski vozači na blagdan Sveta Tri Kralja upriličili su proslavu koju su nazvali Dan bez volana. Nakon svečanog pješačkog defilea gradskim ulicama vozači će se okupiti u hotelu „Krka” gdje organiziraju velebni ples Jedna noć bez volana koji će, kako mu ime kaže, potrajati cijelu noć, a ujutro će se vozači svojim kućama upiti pješice jer su se zarekli da neće sjedati za volan i voziti svoje automobil,e autobuse i kamione. Pokrovitelj fešte su Nikica Dragišić iz Skradina i Joso Juras Rora iz Šibenika proslavljeni šibenski auto trkač, pobjednik i rekorder Jadranskih trka.
Inicijatori proslave Dana bez volana su obitelji Slavica i Kalauz iz Lozovca, a članovi organizacijskog odbora uz Nikicu Dragišića i Josu Jurasa Roru su poduzetnik teretnih vozila Kisić iz Dubravica sa svim svojim šoferima,šibenski učitelj svih šofera koji su položili vozački ispit dr. Ante Ježina iz Drniša, šofer-sportist amater Marko Šupuk te inženjeri Tvornice aluminija u Lozovcu Krivanek i Mumski kojima je ovlasti da ga zastupaju dao industrijalac Ivan Rikard Ivanović.
Iz nepoznatih razloga sudjelovanje u Danu bez Volana i plesu Jedna noć bez volana odbile su sve tri šibenske vozačice s položenim ispitima.

Šibenik, 6. 1 1932.

Iz kategorije: Spomenar