Datum objave: 04. Siječanj 2023

SPOMENAR / Šibenik podnio zahtjev za proglašavanje statusa grada s najvišom razinom turističke skupoće. Kao jak turistički centar ima pravo na maksimalne cijene svojih usluga i proizvoda.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Poglavarstvo Šibenika podnijelo je službeni zahtjev da se Šibenik uvrsti u prvi razred turističke skupoće iako nije banovinsko sjedište. Šibenik s obzirom na jakost svog turizma traži isti status kao Sušak koji također nije banovinsko središte, ali je u prvom razredu turističke skupoće zbog političkih razloga. Poglavarstvo Šibenika smatra da Šibenik u prvi razred turističke skupoće, dakle najviših cijena usluga i proizvoda, ne treba ući zbog političkih razloga nego zbog snage svog turizma.
-Šibenik je postao jak turistički centar i ne postoje razlozi da ostane u drugom razredu skupoće te svoje usluge i proizvode za kojima je potražnja stranaca veća od raspoložive ponude, prodaje po cijenama nižim od onih koje može postići.
Na zahtjevu da se Šibenik uvrsti u najviši rang turističke skupoće radila je od Poglavarstva izabrana zadruga najboljih i najstručnijih šibenskih državnih službenika.

Šibenik 4. siječnja 1933. 

Iz kategorije: Spomenar