Datum objave: 13. Studeni 2022

SPOMENAR / Šibenski političari jedinstveni u stavu: Šibenik ne može biti pravi turistički grad bez javnog javni WC. Odmah treba graditi suvremene javne sanitarne čvorove.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenik ne može biti istinski turistički grad i ne može računati na razvoj turizma, a pogotovo ne na dolazak kvalitetnijih i platežno moćnijeg gostiju ako ne riješi problem javnih sanitarija. Samo dva javna WC-a u gradu, ne računajući one na željezničkom i autobusnom kolodvoru, ne zadovoljavaju ni minimum potreba ni izvan turističke sezone, a kamo li u špici kada grad preplave turisti. Nebriga za javne sanitarije i postojanje samo dva javna WC-a sramota su zbog koje se Šibenik crveni od srama.
U stavu da se taj problem mora neodložno riješiti izgradnjom i uređenjem suvremenog javnog sanitarnog čvora koji će zadovoljiti i druge potrebe, a ne samo potrebu obavljanja velike i male nužde, jedinstvene su sve šibenske društveno političke organizacije; Savez komunista, Socijalistički savez, Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata, Savez socijalističke omladine i Konferencija za društvenu aktivnost žena te Crveni križ.

Šibenik, studenoga 1982.

Iz kategorije: Spomenar