Sidebar Menu

Datum objave: 31. Svi 2022

ŠIBENSKI RARITET / Šibenski ugostitelji nudili su vina s četiri razine snage odnosno četiri stupnja sadržaja alkohola u vinu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Odobravanje, ali i čuđenje izazvala je u dalmatinskih ugostitelja vijest da su njihovi šibenski kolege počeli nuditi godina na izbor vina s četiri razine snage odnosno četiri stupnja sadržaja alkohola u vinu. Gosti nekoliko gostiona među kojima prednjači gostiona Petra Miletića, mogu birati žele li piti crni šibenski specijal, crno korčulansko vino ili bijelo skradinsko koje ima 8, 12, 16 i 18 stupnjeva alkoholnosti. Šibenski ugostitelji da razlog manje alkoholnosti nije razvodnjenost vina nego je druge vrste koju ne žele otkriti. Alakoholnije vino skuplje je od onog s manje snage, a oni koji su kušali tvrde ja nema razlike osim što ono jače, jače opija. Kako se čuje ova novost nije im povećala promet iako ima sijaset znatiželjnih.
Šibenik, travnja 1912.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.