Sidebar Menu

Datum objave: 26. Travanj 2022

SPOMENAR / Zgrada sadašnje gradske knjižnice izgrađena je prije 60 godina kao Dom JNA, evo što je sadržavala

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zgrada bivšeg Doma JNA, preuređena u gradsku knjižnicu ponos je Šibenika otkako je otvorena i u vizualnom smislu i prema sadržajima koji se u njoj organiziraju. Jeste li znali da je ta zgrada izgrađena prije 60 godina? Evo kako su to popratile tadašnje novine:

Poljana, središnji šibenski trg dobio je novi plemeniti izgled nakon što je uljepšan novim objektom, velebnim Domom Jugoslavenske narodne armije. Dom je izgrađen prema projektu arhitekta Ivana Vitića, a predstavlja uspjelu simbiozu starog i novog koja se idealno uklapa u vedute starog Šibenika. Završne radove na Domu JNA, a to je uređenje njegovog okoliša, izvode radnici poduzeća „Rad” iz Benkovca. Dom ima veliku dvoranu sa 600 i manju s 200 sjedišta te restoran s barom u prizemlju. Za potrebe društvenog života Šibenčana u Domu JNA uređeni su kuglana, streljana, knjižnica i čitaonica. Osim toga Dom JNA kao prva javna zgrada u Šibeniku opremljen je najsuvremenijim klimatskim i ventilacijskim uređajima.
Šibenik, travnja 1962.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.