Sidebar Menu

Datum objave: 19. Travanj 2022

SPOMENAR / Teren nogometnog stadiona na Šubićevcu prije 55 godina prvi je puta pokriven travom. Donijeta je sa Šarinih livada u Jadrtovcu.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U travnju 1967. godine šibenski nogometaši prvi su puta zaigrali na travom prekrivenom terenu nogometnog stadiona na Šubićevcu. Sve do tada, od 1913. godine kada je Josip Juras Rora donio prvu nogometnu loptu u Šibenik, igralo se na golom zemljanom terenu.
Nogometni teren prije 55 godine pokriven je travnatim "t
epihom" koji je uzet sa Šarinih livada u Jadrtvcu. Pokrivanjem terena travom okončana je akcija uređivanja nogometnog stadiona na Šubićevcu koja je započela 1946. godine pretvaranjem krša u ravni zemljani teren. U akcijama uređenja nogometnog stadiona na Šubićevcu sudjelovalo je nekoliko tisuća Šibenčana. Nakon ravnanja terena tijekom kojeg je uklonjeno više od 10 tisuća prostornih metara kamena, napravljena je natkrivena betonska tribina, uređene su svlačionice, oko stadiona je izgrađen betonski zid, a oko terena uređena je staza za atletičare.
Te godine stadion je dobio i prvu rasvjetu - četiri stupa sa 48 sijalica.

Foto: Privatna fotografija Dalibora Manojlovića

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.