Sidebar Menu

Datum objave: 27. Listopad 2021

SPOMENAR / Šibenik poziva: Globalnom intelektualnom suradnjom do boljeg života i mira u svijetu. Duh znanja jači je od zloduha rata!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Gradonačelnik Šibenika dr. Vinko Smolčić podržao je inicijativu šibenskih intelektualaca da Šibeik bude središte iz kojeg će se širiti plan da se globalnom intelektualnom suradnjom dođe do boljeg života i mira u svijetu. On je ocijenio da Šibenik ima dovoljno potencijala ne samo da pokrene takav projekt nego da bude i središta u kojem će se razvijati zametak te plemenite zamisli koja će zaustaviti ratove te istrijebiti glad i nejednakost ljudi u cijelom svijetu. Šibenski intelektualci osmisli su projekt globalne intelektualne suradnje svjesni da svijet srlja u novu ratnu apokalipsu i krvoproliće. Njihova poruka je: Hitler ne može biti jači od Goethea, a Mussolini od Dantea, a moto pokreta je: Duh znanja jači je od zloduha rata!

Šibenik, 27. 10. 1931.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.