Sidebar Menu

Datum objave: 12. Listopad 2021

SPOMENAR / Noćas je gadno tutnjalo i treslo. Potres je uzdrmao Šibenik u 5,37 sati. Šibenčani tvrde: To je normalno pri mijenama Mjeseca.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Jak potres uzdrmao je Šibenik rano jutros u 5 sati i 37 minuta. Najprije je gadno tutnjalo, a onda jako zatreslo. Udarac je bio jak, ali srećom kratak. Šibenčane je potres zatekao na ulici jer se već prije u 3 sata i 40 minuta dogodio manji potres koji je mnoge prenuo iz sna i natjerao da izađu iz svojih kuća. Trešnja je bila žestoka, ali je trajala kratko pa većih šteta koliko se može vidjeti nije bilo, a ni svijet se ne žali previše da mu je trešnja naškodila.
U Šibeniku uglavnom nema panike, a cijela je ta nezgoda prihvaćena mirno jer su Šibenčani uvjereni da je trešnja normalna pojava pri mijenama Mjeseca. Uvjeravanja kako je znanstveno dokazano da mijene Mjeseca nemaju nikakve veze s potresima u Šibeniku nikoga ni najmanje ne ometa u uvjerenju da su potresi uobičajeni za mladog mjeseca i uštapa.

Šibenik, 12.10.1923.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.