Datum objave: 04. Listopad 2021

SKANDAL / Šibenčani za prvog lorda britanskog admiraliteta Duffa Coopera rekli da je nepristojno običan, ali da mu je supruga Lady Diana lijepa za pomolit se Bogu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prvi lord britanskog admiraliteta Duff Coper doputovao je jutros u Šibenik u pratnji sekretara britanskog admiraliteta i svoje supruge Lady Diane Manners čuvene po ljepoti i ekscentričnosti. Lord Duff došao je u Šibenik na putovanju iz Venecije prema Aleksandriji odnosno Malti i Cipru gdje treba obaviti inspekciju britanskih pomorskih baza. Kako se doznaje lord Duff je zahtijevao da njegovo službeno putovanje bude iznimno tijekom dva dana 4. i 5. listopada bude pretvoreno u privatno zbog njegove izričite želje da sa suprugom posjeti Šibenik, slapove rijeke Krke i otok Visovac. Razlog? Prvi lord želi svojoj supruzi pokazati Šibenik, grad koji ga je oduševio ljepotom kada ga je prošle godine posjetio u pratnji kralja Edvarda VIII. Već tada je Cooper izjavio da mu se Šibenik neobično sviđa, osobito njegova velebna katedrala i fantastični slapovi Krke. Sada mu se pružila prilika da ponovno posjeti Šibenik te ju je iskoristio, a osobito mu je zadovoljstvo što će kroz Šibenik prošetati sa svojom suprugom Dianom.
Dolazak prvog lorda britanskog admiraliteta Duffa Coopera izazvao je u Šibeniku veliko zanimanje, no u prvom planu nije Cooper nego njegova supruga, glumica, novinarka i intelektualka čuvena po ljepoti, ekstravaganciji i ekscentričnosti. Šibenčani naveliko raspravljaju i o Cooperu jer su čuli da je ženskaroš, kockar i pijanac.
Nakon što su vidjeli gospodina Coopera i Lady Dianu, Šibenčani su za njega rekli da je nepristojno običan, a im je Diana za pomolit se Bogu i zahvalit mu se na toj ljepoti.

Šibenik 4. 10. 1937.

Video

Iz kategorije: Spomenar