Datum objave: 04. Rujan 2021

SPOMENAR / Građani Šibenika zahtijevaju uklanjanje vodomjera. Tvrde da pokazuju veću potrošnju od stvarne i da su izvor, ne vode, nego bogate zarade pojedinih dužnosnika.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

-Zahtijevamo neodložno uklanjanje svih vodomjera na privatnim kućama i pravičan razrez naknade za potrošenu vodu prema broju članova domaćinstva. Uz to uz građansku tužbu tražimo i policijsku istragu jer je evidentno da su vodomjeri izvori bogate zarade bez rada pojedinim dužnosnicima u Šibeniku. - piše u odlučnoj poruci nezadovoljnih i ogorčenih građana Šibenika koja je stigla na adrese šibenske Uprave, Okružnog suda, državne policije i redarstva. Šibenčani su nezadovoljni vodomjerima i tvrde sa podešeni tako da pokazuju veću potrošnju od stvarne. Rezolutno tvrde da služe samo besramnom bogaćenju nepoštenih pojedinaca bez truda i rada, a na štetu građana i Šibenika. Dok se neki protiv te navodne prijevare bore prosvjedujući i zahtijevajući intervenciju državnih organ, policije i redarstava, pojedinci su se okrenuli sili pa uništavaju, oštećuju i sami silom uklanjaju vodomjere.
Iz gradske uprave poručuju da su zaprimili i druge predstavke ta uklanjanje vodomjera traže Udruženje trgovaca, Udruženje zanatlija, Udruženje kućevlasnika te Udruženje hoteljera, kavanara i gostioničara, ali da vodomjere neće uklanjati jer su od državnih slućžbi baždareni i pouzdanio pokazuju stvarnu potrošnju. Gradska uprava poziva Šibenčane da provjere instalacije u svojim kućama, nauče ukućane kako se koriste slavine te da svakako u potrošnju uračunaju i vodu koja se troši za pravljenje vina.

Šibenik 4. rujna 1933.

Iz kategorije: Spomenar