Datum objave: 18. Lipanj 2021

SPOMENAR / Legendarni rock sastav „The Marmelade” najbolja beat grupa uz „The Beatlese” i „The Rolling Stonese” u Šibenik donosi veliki show s plesom.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

„The Marmelade”, najbolja svjetska beat grupa nakon „The Beatlesa” i „The Rolling Stonesa”, dolazi u Šibenik! U Domu JNA imat će veliki show s plesom. To je prvi koncert „The Marmelade” u Jugoslaviji nakon njihovog nastupa na festivalu Slovenske popevke u Ljubljani. Tek nakon koncerta u Šibeniku „The Marmelade” će nastupiti u Zagrebu i Beogradu. Koncert počinje u 20 sati, u Domu JNA, „The Marmelade” će se moći čuti i na Poljani jer sviraju na moćnom razglasu.
Šibenik 18.6.1971.

Škotski rock bend „The Marmelade” djelovao je od 1966. pa sve do 2011. godine. Bili su nevjerojatno popularni krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina kada su imali seriju velikih svjetskih hitova. Najveći njih hit bila je balada „Reflections of My Life”, a na vrhove svjetskih ljestvica popularnosti uspeli su se izvrsnom obradom pjesme „The Beatlesa” „Ob-La-Di, Ob-La-Da”. Izvorna postava razišla se 1970. godine, ali se odmah okupila nova koja je nastavila niz uspješnica i postala velika koncertna atrakcija. Album „Reflection Of The Marmelade” iz 1970. godine doživio je 28 reizdanja. Posljednja poznata kompilacija najvećih hitova The Marmelade objavljena je 2016. godine.

1971. godine kada su nastupili u Šibeniku „Marmelade” su izdali čak tri single ploče, a najveći hit bila im je pjesma „My Litle One”. „The Marmelade” nisu bili nikakvi autsajderi. Naprotiv bili su vrlo popularni, a 1971. giodine kada su nastupili u Šibeniku osvojili su nagradu za najprodavaniju ploču u svijetu.

 

Video

Iz kategorije: Spomenar