Datum objave: 24. Svibanj 2021

NA DANAŠNJI DAN / Šibenik zabranio tvorničke sirene, crkvena zvona, glasno pjevanje, sviranje, dozivanje i lupanje na vrata tijekom turističke sezone

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Odluka o javnom redu i miru u Šibeniku tijekom turističke sezone jednogasno je prihvaćena na zajedničkoj sjednici vijeće Skupštine općine Šibenik na današnji dan 24. svibnja 1961. godine. O diskusiji o odredbama Odluke o javnom redu i miru vijećnici su su ukazivali na loša iskustva iz prethodne godine kada se se turisti žalili na buku i nepodnošljivu noćnu galamu što je ozbiljno ugrozilo turističku sezonu i Šibeniku donijelo lošu reklamu. Zbog toga nije bilo prijepora oko Odluke o javnom redu i miru kojom se, između ostaloga, u doba ljeta za vrijeme trajanja turističke sezone od 1. lipnja do 20. rujna  od ponoći do 6 sati ujutro i 14 do 16 sati popodne zabranjuje  korištenje tvorničkih sirena, zvonjava crkvenih zvona, glasno sviranje, pjevanje, vikanje, dozivanje, zvanje na javnim mjestima i u privatnim stanovima te lupanje na vrata, ako za to ne postoji stvarna potreba. Posebno se u doba ljeta i pripisano vrijeme noćnog i dnevnog mira zabranjuje upotrebljavanje razglasnih uređaja.

Odluka o javnom redu i miru u doba ljeta stupa na snagu odmah, a primjenjuje se u sljedećim mjestima: Pirovac, Murter, Betina, Tisno, Jezera, Tribunj, Vodice, Skradin, Raslina, Zaton, Šibenik, Prvić Šepurina, Prvić Luka, Zlarin, Kaprije, Brodarica, Krapanj, Primošten i Riogoznica te u tvorničkom naselju u Lozovcu i na kupalištu Jadrija.

Šibenik 24. 5. 2021.

Iz kategorije: Spomenar