Sidebar Menu

Datum objave: 24. Svi 2021

SPOMENAR / Prisilno su privedena na cijepljenje djeca čiji su roditelji odbili cijepljenje, a njima su izrečene novčane kazne i prijetnja zatvorom.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Sva djeca u Šibeniku čiji su roditelji odbili da budu cijepljenja protiv difterije, tetanusa, hripavca i dječje paralize, prisilno su privedena na cijepljenje, a roditelji su novčano kažnjeni uz prijetnju da se daljnje odbijanje smatrati krivičnim djelom. Većina kažnjenih roditelja koji su se na sudu branili pravom na osobno odlučivanje o vlastitoj djeci, nije dovela djecu na cijepljenje nakon javnog poziva na cijepljenje plakatima i oglasima, a potom ni nakon poziva koji su im osobno uručeni.

Cijepljenje djece protiv zaraznih bolesti, obrazloženo je u odluci o prisilnom privođenju na cijepljenje, obveza je koju nitko nema pravo izbjegavati i bojkotirati te tako sebi uzeti pravo da svojom samovoljom ugrožava zdravlje i živote svih ljudi u zajednici.

Šibenik, svibnja 1966.

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.