Datum objave: 10. Prosinac 2020

SPOMENAR / Arsen Dedić, pjesnik, skladatelj, trubadur... bio je i košarkaš. Njegova je ekipa 1956. godine bila prvak šibenske gimnazije.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Arsen Dedić, osim što je bio vrstan pjesnik, skladatelj, trubadur pa i nadareni slikar bio je čini se i dobar košarkaš. Doduše ne znamo kakav je on zaista igrao košarku i koliko mu je taj sport išao od ruke jer o tome baš i nema puno vijesti iz povijesti, ali njegova ekipa je 1956. godine bila najbolja i osvojila je titulu prvaka šibenske gimnazije što uopće nije beznačajno jer je upravo ta škola bila kolijevka košarke u Šibeniku.
Na ovoj rijetkoj fotografiji s lijeva u desno su košarkaši Vinko Kalauz, Arsen Dedić, Arsen Beg, Marko Friganović i Ante Dunkić Galo. U sredini između Friganovića i Bega su košarkaški suci Branko Bukić i Ivica Marotti.
Kako bi izgledala šibenska sportska povijest i hrvatska glazbena povijest da je Arsen Dedić nastavio sportsku karijeru i u košarki bio tako dobar i uspješan kao što je bio u glazbi i književnosti, nemoguće je zamisliti.

Iz kategorije: Spomenar