Sidebar Menu

Datum objave: 02. Studeni 2020

SPOMENAR / U Prvić Luci na otoku Prviću gradi se laboratorij za proizvodnju seruma protiv životinjskih bolesti od goveđih jezika i pogon za proizvodnju mesnih konzervi

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Laboratorij za proizvodnju seruma protiv životinjskih bolesti slinakve i šape gradi se u Prvić Luci na otoku Prviću. Investitori su Serum zavod "Kalinovica" iz Kalinovice te šibensko poduzeće "Kornat" i tvornica ribljih konzervi "Dalmacija"iz Prvić Luke. Budući da se serum dobiva isključivo iz goveđih jezika u planu je da se proizvodni program "Dalmacije" proširi i na proizvodnju mesnih konzervi za što postoje svi potrebni preduvjeti.
Projekt pokretanja proizvodnje seruma protiv životinjskih bolesti u Prvić Luci naišao je na jednodušnu potporu Skupštine općine Šibenik i resornih šibenskih institucija. Zbog izglednosti da će pokretanje proizvodnje seruma imati pozitivan utjecaj na poboljšanje uvjeta života na otoku Prviću, ali i ostalim šibenskim otocima, zaustavljene su radnje na integraciji prvićke "Dalmacije" sa šibenskim poduzećem "Kornat". Od projekta se očekuje zapošljavanje te bolji osobni i društveni standard stanovnika otoka Prvića i šibenskih otoka.

Šibenik 1965.  

Iz kategorije: Spomenar

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.