Datum objave: 22. Listopad 2020

SPOMENAR / Plaža Martinska postaje turistička lokomotiva Šibenika. Četiri poduzeća investiraju u uređenje i opremanje plaže svim potrebnim sadržajima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Četiri šibenska poduzeća udružila su se u realizaciji zajedničkog projekta - pretvaranja plaže na Martinskoj u novu lokomotivu šibenskog turizma. Prema  projektu za čiju se realizaciju upravo ishoduju potrebne suglasnosti i građevinske dozvole, na Martinskoj će se raditi na proširenju i uređenju plaže nasipanjem žala i uređenjem ugodnih diskretnih sunčališta. Martinska že dobiti tuševe i sanitarne čvorove te prostrano čuvano parkiralište s nadstrešnicama za automobile. Posebno je vrijedan plan izgradnje višenamjenskog objekta sa suvenirnicom, kavanom, sezonskom ambulantom i nizom poslovnih prostora za različite namjene koji bi trebali zadovoljiti potrebe i ispuniti sve želje turista. Uz plažu bit će uređeni tereni za tenis, mini giolf, odbojku i mali nogomet te postavljeni stolovi za stolni tenis, a planira se i nekoliko manjih terena za badminton. Isto tako planom je predviđena modernizacija cestovnog prilaza Martinskoj iz smjera Vodica te uvođenje posebnih brodova za turiste i kupače koji će tijekom turističke sezone ploviti na relaciji Mulo Krka - Dolac - Martinska - Mulo Krka - Dolac od 6 do 21 sat svaki sat, a noću svaka dva sata.
Radovi će, izvijestila su poduzeća "Autotransport", "Zelenila", "Rivijera" i "Putnik" početi krajem listopada, a bit će, kako je planirano, završeni do početka turističke sezone 1966. godine.

Šibenik, 22. listopada 1965.  


  

Iz kategorije: Spomenar