Datum objave: 09. Rujan 2020

SPOMENAR / Šibenik odbio osnivanje ispostave splitskog Zavoda za njegovanje ljepote. Ako Splićankama za ljepotu treba znanost, od prirode lijepim Šibenčankama, ne treba.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenska gradska uprava jednoglasno je odbila ponudu da se u Šibeniku osnuje ispostava splitskog Zavoda za njegovanje ljepote u kojem se najsavršenijim aparatima u naučnim metodama poljepšava koža ženskog tijela, pomlađuje lice, odstranjuje mlohavost nadlaktica, ublažava opadanje kose, eliminiraju dlačice i ženski brkovi te učvršćuju grudi i unapređuje tjelesna higijena.

Jednoglasnoj odluci da se odbije osnivanje Zavoda za njegovanje ljepote prethodilo je suglasje gradskih dužnosnika i svih političkih oponenata, da je takva institucija u Šibeniku sasma nepotrebna jer ako Splićankama za ljepotu treba umjetna nauka onda ona od prirode lijepim Šibenčankama apsolutno ne treba.

Osim toga, zaključeno je, šibenskim frizerima koji pružaju i kozmetičke usluge takva bi konkurencija mogla škoditi. Uz to izražena je i bojazan da bi pomodarstvu sklone Šibenčanke, iako ljepotice kojima nikakvo njegovanje ljepote nije potrebno, mogle pohrliti u Zavod gdje bi koristeći se metodama koje se nude, mogle svoju ljepotu unazaditi.  

Šibenik 7. rujna 1930.

Iz kategorije: Spomenar