Datum objave: 12. Studeni 2019

ŠIBENSKA PROVOKATIVNOST: Legalizirati žensku nevjeru i preljub jer su korisni za gospodarstvo

Diana Ferić
Diana Ferić

Ženska nevjera i preljub su tako divni, šarmantni i toliko korisni da ih je neophodno legalizirati. Štoviše neodložno treba što prije donijeti zakon koji će ozakoniti žensko nevjerstvo. S druge strane mušku se nevjeru mora zabraniti jer je beskorisna i nezanimljiva. Nevjera i preljub sa ženske strane nipošto se ne smiju omalovažavati i podcjenjivati. Naprotiv žene na nevjeru treba poticati, a s legalizacijom nevjere ne bi smjelo odugovlačiti. Zašto? Odgovor je jasan, razuman i razložan: kad žene ne bi bile nevjerne mnogi muškarci bi pomrli od gladi, u na prvom mjestu književnici, posebice pjesnici, za njima glazbenici i pjevači,slikari i glumci s čijim iščeznućem bi propali film i kazalište ne bi dugo potrajali, u grdnim bi se nevoljama našli vinogradari, vinari, podrumari, krčmari, konobari, proizvođači likera i žestica, k tome bi s vremenom se prestao saditi duhan, a za njim bi u nepovrat otišli mnogi koji od njega žive. Ukratko, kada žene ne bi bile nevjerne i sklone preljubu klonulo bi cjelokupno nacionalno gospodarstvo.

 

S druge strane, kada bi se nevjera i preljub legalizirali i k tomu na prikladan način dobilo primjerene poticaje, bila bi to čista dobrobit za nacionalnu zajednicu i njeno blagostanje.

Ova bizarna i zabavna inicijativa dostojna reputacije Mihe Jerinića, slavnog šibenskog pjesnika, novinara, političara, sportaša, urnebesnog provokatora, neponovljivog majstora sarkazma i neustrašivog borca u obračunima sa svim vrstama društvenih, socijalnih i političkih anomalija, pojavila se u Šibeniku na izmaku varljivog i gorkog mira između dva svjetska rata.

Opširnije  pročitajte na:Volim Šibenik

Iz kategorije: Spomenar