Datum objave: 04. Rujan 2023

ŽUPANIJSKA OPORBA O UHIĆENJU DIREKTORA CESTA / HDZ upozorava na nemoralne radnje "pod patronatom županijske vlasti", Zekanović poziva na ostavke

Diana Ferić
Diana Ferić

Uhićenje Roberta Miljkovića, direktora Cesta Šibenik u javnosti su odmah danas komentirali Županijski HDZ i Saborski zastupnik HDS -a Hrvoje Zekanović. U priopćenje koje je potpisao Željko Burić, predsjednik županijskog HDZ-a stoji:

"Neugodno smo iznenađeni informacijama koje jutros prenose mediji, a odnose se na sumnjičenje direktora šibenskog trgovačkog društva za kaznena djela gospodarskog kriminala i korupcije. Radnici poduzeća čiji je osnivač Šibensko-kninska županija u ranijem su razdoblju štrajkom iskazivali nezadovoljstvo te ukazivali na probleme koje tvrtka ima. Nažalost, nisu se riješili u prikladnom vremenu što je ukazivalo na nesposobnost Uprave pa i onih koji definiraju Upravu, odnosno Osnivača.

Današnje informacije korak su dalje i vjerujem da svakog našeg sugrađanina ostavljaju bez teksta. Ne samo da su radnici marginalizirani, već se ta ista Uprava možda ogriješila i o zakon u svrhu ostvarenja vlastitog dobitka.

Službena tijela donijet će svoj sud, no u ovom trenutku dužni smo ukazati da su radnje koje se odvijaju pod patronatom političke opcije koja vodi Šibensko-kninsku županiju, nemoralne i nedopustive", kažu u priopćenju.

Saborski zastupnik HDS-a u ponedjeljak je sazvao o istoj temi novinare ispred zgrade Županije. 

Hrvatska javnost mora biti svjesna da je župan Jelić direktno postavio tog čovjeka na to mjesto. Postavio ga je zajedno sa svojim koalicijskim partnerima, a to je Stipe Petrina, a tu bih izdvojio i još jedne partnere koji su jako bitni u funkcioniranju naše županije, a to je Most . Ovim putem pozivam Marka Jelića neka da ostavku, također i dožupanica Iris Ukić Kotarac, odnosno neka se trenutno raspusti Županijska skupština, jer nam je više dosta slušati kvazi svađe”, kazao je da je došlo vrijeme za raspuštanje Županijske skupštine. Robert Miljković i još dvije osobe kazneno su prijavljene zbog sumnje na počinjenje ukupno sedam kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije.

 

Iz kategorije: MOK