Datum objave: 23. Studeni 2020

KORONAVIRUS / Danas je u Hrvatskoj nešto manje od 2 000 novooboljelih od bolesti COVID 19, umro je 45 zaraženih pacijenata

Diana Ferić
Diana Ferić

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1973 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 19275. Preminulo je 45 osoba, a jučer je testirano 6139 ljudi.Na području Šibensko-kninske županije sedam osoba je oboljelo  od COVID-19 infekcije u protekla 24 sata; četiri osobe s područja Šibenika, dvije osobe s područja Knina te jedna osoba s područja Skradina.

34 osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice, nitko nije na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutno je 349 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

U Zagrebu je danas počelo masovno testiranje brzim testovima. Najprije će se testirati kronični bolesnici, stariji ljudi i slabo pokretni u njihovim domovima. Druga faza je testiranje svih korisnika gradskih i privatnih domova za starije. Zatim na red dolaze zdravstveno osoblje i djelatnici stacionarnih ustanova. Četvrta faza bit će testiranje svih ostalih građana.

Iz kategorije: MOK
Označeno u: