Sidebar Menu

Datum objave: 24. Srpanj 2021

SPOMENAR / U Šibeniku osnovano društvo za obranu prava žena na slobodan izbor frizure uključujući i pravo na kratku kosu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Reagirajući na inicijativu nekih konzervativnih liga u Bavarskoj i drugim dijelovima Njemačke da se uvede porez ženama koje nose kraku kosu zato što po njihovom mišljenju unakazuju svoj prirodni ukras i stvaranja nepotrebnih troškova svojim obiteljima zbog učestalosti potrebe za podšišavanjem, grupa naprednih šibenskih intelektualaca osnovala je društvo za obranu prava žena na slobodan izbor frizure uključujući i pravo na kratku kosu. Društvo se osim toga zalaže za pravo žena da nose hlače i puše na javnom mjestu. Za predsjednika društva izabran je Niko Berović, vlasnik kavane „Medulić”, a u članstvu su viđeni šibenski odvjetnici, glumci, novinari i ugostitelji. Podršku ovom društvu u čijem članstvu nema ni jedne žene dali su nadaleko poznati vrsni vrsni frizeri koji prate svjetsku modu i Šibenčankama omogućavaju da se ne razlikuju od bečkih i pariških dama makar bile i težakinje.

Šibenik 1926.

Iz kategorije: Nostalgija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.