Sidebar Menu

Datum objave: 10. Ožujak 2021

SPOMENAR / Šibenčani proglasili pjesmu "Lola" benda "The Kinks" najvećim hitom desetljeća, ali iza "Proplakat će zora" Miše Kovača"

Diana Ferić
Diana Ferić

Pjesma "Lola" britanskog sastava "The Kinks" 1971. godine proglašena je u Šibeniku najvećim hitom desetljeća u svijetu, ali ne i u Šibeniku gdje je ta titula dodijeljena pjesmi "Proplakat će zora" Miše Kovača.
U obrazloženju se navodi da je vođa "Kinksa" Ray Davies "Lolom" spasio svoj bend od zaborava jer previše dugo nije imao dobru pjesmu. Odali su mu priznanje za odlične stihove i sposobnost da stvori "nenormalno dobru pop pjesmu". Ipak nisu mu željeli priznati primat i u Šibeniku gdje je jačim od "Kinksa" i njihovog vođe Raya Daviesa proglašen Mišo Kovač, a njegova pjesma "Proplakat će zora" boljom od "Lole". Procijenjeno je da je "Lola" odličan hit koji će trajati neko vrijeme, a da je nasuprot njemu "Proplakat će zora" pjesma koja će "vječno trajati".

Šibenik, 1971.  

https://www.youtube.com/watch?v=6CzrYXcXweI

Iz kategorije: Nostalgija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.