Sidebar Menu

Datum objave: 19. Studeni 2019

MEMENTO / Na Kornatima se grade restorani i raskošne kuće za odmor, a otoci će biti pošumljeni borovima i tamarisima!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kornatski arhipelag postaje svjetska turistička atrakcija i bit će potpuno podređen potrebama turista i sportskih ribolovaca. U planu je gradnja dva prihvatna centra za turiste i ribolovce od kojih će jedan biti na otoku Lavsi gdje će biti podignuto i konačište s 30 postelja. Drugi prihvatni centar gradi se na otoku Mani. Uz to na Mani će biti izgrađen restoran i veći broj raskošnih kuća za odmor koje će se iznajmljivati turistima. Usporedo s radovima na izgradnji objekata Mana će biti pošumljena, a dobit će i kultivirane zelene površine. Borovima i tamarisima bit će sve ljepše uvale na svim kornatskim otocima. I u njima će biti uređene zelene površine koje su Kornatima najpotrebnije. Na taj način Kornati će se otvoriti svjetskom turizmu, a izvanredne ljepote kornatskih otoka uz bogatstvo ribom, učinit će ih turističkom atrakcijom prvog reda.

Projekt pošumljavanja Kornata i izgradnje restorana, prihvatnih centara, raskošnih kuća za odmor i infrastrukture potrebne za prihvat velikog broja turista i sportskih ribolovaca bio je predstavljen u studenom 1959. godine. Osim toga bila je u planu izgradnja glavne polazne luke za stalnu brodsku vezu između otoka Murtera i Kornata. Luka je trebala biti izgrađena u uvali Slanici, a uz nju je trebao biti podignut hotel i uređen kamp.

Iz kategorije: Nostalgija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam