Datum objave: 12. Listopad 2019

NA DANAŠNJI DAN: Iz Šibenika protjeran zubar koji vadi zube prstima!

Diana Ferić
Diana Ferić

Slovenka nastanjena u Šibeniku, odbila je udati se za Luku Nerlovića, zubara koji zube vadi prstima iako su vjenčanje dogovorili putem malih oglasa u novinama. Luka, porijeklom iz Lučana kod Sinja, poznat u Šibeniku kao vrstan nadriliječnik cijenjen zbog svoje vještine vađenja pokvarenih zuba prstima umjesto zubarskim kliještima, bio je teško razočaran pa se napio i počeo stvarati nered po gradu. Prema policijskom izvješću Luka se na današnji dan 12. listopada 1937. godine, propisno napio. Teturao je po gradu i napadao prolaznike. Prijetio je da će im povaditi sve zube ako mu ne otkriju gdje je Slovenka u koju se, iako ju je prvi puta vidio, smrtno zaljubio. U ljubavnom očajanju razbio je nekoliko izloga, a zatim je dugo, glasno i bolno pjevao iako nema ni glasa ni sluha. Konačno ga je privela policija, a kada se otrijeznio protjeran je iz Šibenik u Sinj.
Šibenčani su žalili za Lukom jer je, kažu, bio odličan zubar i nije punio naplaćivao. Luka Nerlović bio je po zanimanju - seljak. Izjašnjavao se kao polupismen. Uvijek je nosio odijelo, a prema svima, osobito prema damama, ophodio se gospodski.
Slovenka s kojom se upoznao putem malih oglasa u splitskim novinama, radila je kao konobarica u Masnoj ulici kod Marije Vatavuk, šibenske kraljice marende.
 

Iz kategorije: Nostalgija