Sidebar Menu

Datum objave: 19. Rujan 2019

NA DANAŠNJI DAN: Uvode se liste čekanja za ribu, naranče i krumpir

Diana Ferić
Diana Ferić

Više neće biti gužvi, čekanja i nezadovoljstva zbog nereda pri kupovini ribe, naranči i krumpira. Tako je najavljeno iz šibenske općinske uprave koja je odlučila uvesti liste čekanja kako bi se izbjegli svakodnevni problemi i nemili incidenti na rubu fizičkog obračuna. Najveći problemi nastaju pri prodaji ribe, osobito plave, koje nema dovoljno pa se repovi pred bancima stvaraju još prije svanuća. Kada riba konačno stigne nastaje gužva i ubacivanje preko reda. Ribari i prodavači ne poduzimaju ništa jer je njihov interes prodati ribu što prije, a organi reda mogu intervenirati u slučaju potrebe, ali ne mogu utjecati na čekanje i repove koji nastaju zbog nestašice. Nešto je manji problem deficitarnih krumpira i naranči za kojima je potražnja veća od ponude. Trgovačko poduzeće "plavina" ublažilo je stanje na tržištu dobavom 26 tona krumpira iz Kranja i Maribora, a očekuje se da će se situacija smiriti kada tom poduzeću stignu naručene i plaćene naranče iz Španjolske i Grčke.
S druge strane ne očekuje se poboljšanje u opskrbi ribom jer je ulov slab, a malobrojni šibenski ribari nemaju ni brodove ni opremu za bolji i redovitiji ulov. Drugog voća i povrća, kruha i svježeg mesa u šibenskim trgovinama i na tržnici ima dovoljno. Cijene su stabilne, a kvaliteta uglavnom zadovoljavajuća osim sira koji je problematičan do te mjere da je već bilo nekoliko slučajeva trovanja sirom većeg broja osoba.
Bilo je to na današnji dan 20. rujna 1959. godine.
 

Iz kategorije: Nostalgija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam