Sidebar Menu

Datum objave: 22. Srpanj 2019

NA DANAŠNJI DAN: "Smrtnik", prvo šibensko sredstvo za borbu protiv komaraca

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski poduzetnik Viktor Sošić, nakon temeljitih ispitivanja počeo je proizvoditi originalno sredstvo za borbu protiv komaraca kojem je dao ime "Smrtnik". Sošićev insekticid sadrži prirodne sastojke i nije štetan za ljude, a osim komaraca učinkovito otklanja napast muha, stjenica i gamadi. Prema ocjeni ljekarnika koji su ispitali je li mogući možebitni štetni upliv, "Smrtnik" je potpuno neškodljiv za zdravlje, a istovremeno u uništavanju komaraca i gamadi nadmašuje sve druge preparate.
Sastojke svog "Smrtnika" Sošić nije želio otkriti, a njegov preparat osim u ljekarnama može se dobaviti i u boljim šibenskim dućanima. Postoji mogućnost da će se "Smrtnik" zbog učinkovitosti proširiti po cijeloj Dalmaciji posebno tamo gdje postoji izražena napasnost komaraca.
Viktor Sošić, koji ima vlastiti dućan pored crkve sv. Ivana, već je poznat po svojim kemijskim izumima, a ponajviše po podmornoj boji koja zajamčeno godinu dana štiti svako plovilo od obrastanja algama i morskim bićima.
Prvi oglas za Sošićev "Smrtnik" pojavio se na današnji dan 22. srpnja 1934. godine.
 

Iz kategorije: Nostalgija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.